KELİMELERİN HİKAYESİ eTwinning Projesi

Erzincan/Merkez Mimar Sinan Anaokulu öğretmeni Hatice Karduman'ın eTwinning kapsamında yürüttüğü KELİMELERİN HİKAYESİ adlı projemiz sona yaklaşmış bulunuyor. Bu proje sayesinde çocuklarımıza unutulmaya yüz tutmuş kelimeröğretilmeye çalışıldı ve çocukların öğrendikleri kelimeleri arkadaşlarına anlatarak hem dil gelişimlerinin gelişmesine hem yeni kelimeler öğrenmesine vesile oldu.

Projemiz sayesinde öğrencilerimize hem yeni kelimeleri tanıtmak hem de anlamını yitirmeye başlamış olan kelimeleri onlar için anlamlı hale getirmeyi, bu kelimeleri öğrencilerimizin yerinde kullanmalarını ve daha doğru ifade etmelerini sağlamayı, Covid-19 pandemi sürecinde çocukların evde aile bireyleri dışında biriyle iletişim halinde olmamaları ve okula belirli aralıklarda gelmelerinden dolayı çocukların daha çok iletişimde bulunup farklı kelimeleri öğrenip anlamlandırmasını sağladık.Öğrendiğimiz kelimelerden biri kompost kelimesiydi. Çocuklarımızla kompost kelimesini öğrendik, kompost yaptık.Yaptığımız bu kompost ile bitki yetiştirdik sınıfımızda. Ayrıca projemiz kapsamında proje ortaklarımız ile bir de ortak kompost kitabı oluşturduk.

08-05-2021